Yield Master PRO afgeleverd

Geplaatst op 28 november 2016

Yield Master PRO afgeleverd

Yield Master PRO opbrengstmeting afgeleverd

 

 

Aan het begin van het rooiseizoen hebben wij een Yield Master PRO opbrengstmeet- systeem afgeleverd en gemonteerd op een Grimme SE 150-60 aardappelrooimachine.

 

Met YieldMasterPRO worden opbrengstniveaus binnen percelen automatisch, eenvoudig en precies vastgelegd. Cruciale informatie voor uw teeltstrategie en bedrijfsvoering. Informatie die ervoor zorgt dat het financieel resultaat van een perceel hoger kan worden. Dat betekent niet automatisch altijd een hogere opbrengst. Een beter financieel resultaat kan ook gerealiseerd worden door het efficiënter gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. Zo bouwt u tijdens iedere oogst meer kennis op. Kennis die u kunt gebruiken om  het rendement jaar na jaar te verhogen.

 

De basis van YieldMasterPRO zijn twee weegcellen, die meten hoeveel kilo product over een transportband wordt gedraaid. Ook wordt gekeken naar de rijsnelheid, bandsnelheid en de GPS positie. Hierdoor wordt het mogelijk om te berekenen hoe lang het bijvoorbeeld duurt voor de biet van het land in de bunker ligt. Het systeem rekent de positie van de plant terug. In theorie wordt iedere aardappel, ui of biet apart gemeten en opgeslagen.

 

Het YieldMasterPRO systeem bestaat uit een touch-screen kleurendisplay, hardware voor signaalverwerking, weegcellen en sensoren voor het meten van rij- en bandsnelheid. Dit systeem maakt gebruik van het signaal van het reeds aanwezig Ag Leader RTK- systeem.

 

De gemeten opbrengst wordt opgeslagen en tegelijkertijd weergegeven op het touchscreen display. Tijdens de oogst krijgt u al meteen inzicht in de variatie binnen een perceel en tussen percelen. Daarnaast worden wagengewichten bijgehouden, automatisch perceel- en dagoverzichten gegenereerd en kunnen opbrengstgegevens van geoogste percelen worden ingezien.

 

 

Heeft bovenstaand u interesse gewekt? Neem dan vrijblijvend contact op voor een advies!

 

 

Matthijs Meijering
Tel: 06 25101417

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht