Uitgelicht: Lemken Solitair 9/600 K-DS

Geplaatst op 22 december 2014

Uitgelicht: Lemken Solitair 9/600 K-DS

Recent hebben wij deze jonge en in nieuwstaat verkerende Lemken Solitair 9/600 K-DS ingeruild.

 

De veelzijdige pneumatische zaaimachine

Deze pneumatische zaaimachine Solitair 9 is hydraulisch opklapbaar en heeft een werkbreedte van 6 meter. De machine beschikt over 48 dubbelschijfzaaikouters met druk- steunwielen. Het tankvolume bedraagt 1.850 liter.

 

Voor het zaaien van verschillende soorten zaaigoed kunnen de 6 cellenwielen van de centrale dosering op zaaihoeveelheden van 1,5 tot 300 kg/ha worden ingesteld.
De Solitronic neemt naast de besturing van de elektrische zaaiasaandrijving ook alle overige besturings- en controlefuncties voor zijn rekening. Het overzichtelijke display zorgt ervoor dat de bestuurder alles eenvoudig kan bedienen.


De zaaigoedverdelers liggen buiten de zaaigoedtanks direct boven de kouterbalk. Voor een exacte verdeling zijn de zaaislangen van de verdeler naar de kouter zo kort mogelijk, maar allemaal even lang.


De dubbele schijfkouter met de van rubberbanden voorziene dieptegeleidingsrollen legt het zaaigoed ook bij wisselende bodems exact op de gelijke diepte af. Zelfs bij hoge rijsnelheden blijft de dieptegeleiding van de dubbele schijfkouter ideaal.

 

Bekijk deze jonge occasion en klik HIER

 

 

Kom deze machine bezichtigen en neem contact met ons op!

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht