OptRx gewassensoren afgeleverd

Geplaatst op 29 augustus 2016

OptRx gewassensoren afgeleverd

Recent afgeleverd: Ag Leader OptRx gewassensoren

 

- 4 stuks OptRx gewassensoren en toebehoren
- Integra ISOBUS Display en toebehoren
- Twee trekkers voorbereid met bekabeling

 

Recent hebben wij deze nieuwe Amazone UX 11200 veldspuit uitgerust met 4 Ag Leader OptRx gewassensoren. Daarnaast wordt de veldspuit volledig bediend vanuit het Ag Leader 12.1 Inch ISOBUS Integra Display.

 

 

OptRx gewassensoren kunnen de vitaliteit en de bladmassa van een plant scannen. Met behulp van deze scan kan de akkerbouwer zelf taakkaarten maken en vervolgens plaatsspecifieke bewerkingen toepassen. Ook kunnen door middel van OptRx gewassensoren via ISOBUS daarvoor geschikte machines direct aangestuurd worden, zoals deze Amazone veldspuit.
 

 

Het Integra ISOBUS Display wordt gebruikt voor het electrisch/hydraulisch bedienen van de spuit, sectieaansturing en het aansturen van doseringen met taakkaarten. Tevens is ook de Amapilot Joystickbediening aangesloten op het scherm, waardoor ook bediening hiermee mogelijk word gemaakt. Een af- fabriek spuitcomputer kan door de vele mogelijkheden van het Integra Display uitgespaart worden.

 

 

Ag Leader OptRx gewassensoren meten actuele conditie van uw gewas. Met de metingen van de sensor wordt de Vegetatie Index (VI) van het gewas berekend. Door zijn eigen lichtbron werkt de OptRx sensor zowel overdag als ’s nachts, zonder verstoring van zonlicht of wolken. De OptRx focust dus op het gewas en filtert andere invloeden uit. Dat maakt de meting betrouwbaarder. De sensoren zijn altijd gekoppeld aan een Ag Leader scherm. Het gescande oppervlak is afhankelijk van de hoogte. Bij een hoogte van 90 cm meet de sensor ongeveer een rij ofwel ca 65 cm breed. Een sensor die hoger hangt meet breder.

 

 

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden?

Scannen met de OptRx sensor verhoogd uw inzicht in uw gewassen en gewasontwikkeling. De sensoren meten en registreren tot op drie cijfers achter de komma! Door de fijngevoelige metingen worden goede en slechte plekken in het perceel herkenbaar, duidelijker en veel eerder als met het menselijk oog zichtbaar is. De sensor ziet dus al verschillen in net opkomend gewas en ziet verschil tot drie weken voordat u het met uw blote oog kunt zien. Daarnaast ligt vast waar de slechte en goede plekken zich bevinden, waarmee de ontwikkeling tijdens het seizoen zijn te volgen.

 

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden van werktuigcompabiliteit i.c.m. GPS systemen!

 

 

Matthijs Meijering

Tel: 06 25101417

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht