NIEUW! Imants 44 DPW spitmachine

Geplaatst op 2 maart 2015

NIEUW! Imants 44 DPW spitmachine

Spitmachine voor gebruik op veenkoloniale gronden.

 

Deze spitmachine is doorontwikkeld uit de IMANTS 46. Uitgangspunt is het zorgvuldig omgaan met de kwetsbare veenkoloniale grond. Hiervoor is de spitmachine voorzien van 28 verwisselbare spadebladen. De bovenbeplating van de machine is zodanig aangepast dat de grond de spit-as kan verlaten zonder ergens tegenaan gegooid te worden. De afstand van de spit-as tot de verdichtingsrol is zo groot dat de grond er niet tegenaan gegooid wordt.  

 

Als verdichtingsrol wordt een pendelend bevestigde DubbelProfielWals toegepast in plaats van een aangedreven harkrol. Door de pendelende bevestiging wordt het gewicht van de spitmachine automatisch gelijk verdeeld over de beide walsen. De chauffeur heeft hier geen omkijken naar.

 

Een belangrijk voordeel van de DubbelProfielWals is dat deze niet vol kan lopen. De vorm van de schijven zorgt er voor dat de bovenlaag van de bouwvoor goed wordt aangedrukt. Tevens wordt de onderlaag van de bouwvoor aangedrukt, zodat een goede aansluiting met de ondergrond wordt verkregen. 

 

De machine is standaard uitgevoerd met vier woelerhulzen zodat optioneel vier woelers met verwisselbare slijtdelen bevestigd kunnen worden. Deze woelers kunnen ook lager dan de spitdiepte werken.

 

Samenvattend:

 

  • Zorgvuldig spitten zonder elk kluitje fijn te maken, verstuiving voorkomen.
  • Stevig aandrukken van de grond, zowel bovenin als onderin de bouwvoor.
  • Een compacte bouw van de machine.
  • Eenvoudige bediening, de chauffeur hoeft alleen de spitdiepte in te stellen met de positieregeling van de trekker.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mechanisatiebedrijf Meijering

 

Klik HIER voor onze IMANTS webpagina

 

 

Demonstratie op aanvraag mogelijk

Terug naar het nieuwsoverzicht