IMANTS JNC overtop- frees afgeleverd

Geplaatst op 6 oktober 2014

IMANTS JNC overtop- frees afgeleverd

De JNC-frees heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als kwaliteitsmachine. De middenaandrijving maakt hem uniek en onvergelijkbaar met andere grondfrezen met zijaandrijving. De machine is uitermate geschikt voor grondbewerking en zaaibedbereiding.
 

De JNC overtopfrees OTL of OTZ heeft een unieke eigenschap. De frees draait tegen de rijrichting in en gooit de grond omhoog en naar achter tegen een spijlenrek aan waardoor de gewasresten onderin de voor komen te liggen. De grond die door de spijlen vliegt bedekt dan de gewasresten waardoor er een mooi schoon zaaibed ontstaat.
 

Door de speciale stand van de messen ontstaat er geen frees-zool. De aandrijfkast is geschikt voor zowel 540, 750 als 1000 t/min. Door het ontbreken van de kettingkast aan de zijkant sluiten de freesbanen goed op elkaar aan, zonder geulen of ruggen ertussen. De frees heeft ver naar achter doorlopende zijplaten en zware achterkleppen. Hierdoor blijft de grond goed opgesloten, waardoor mooi, vlak freeswerk gemaakt kan worden. Er zijn diverse accessoires voorhanden, zoals kooi- en spijlenrollen of gladde rollen. Deze kunnen handmatig in hoogte verstelbaar zijn of hydraulisch.

Terug naar het nieuwsoverzicht