Fabrieksreis Massey Ferguson

Geplaatst op 22 november 2014

Fabrieksreis Massey Ferguson

Op donderdag 20 en vrijdag 21 november heeft Mechanisatiebedrijf Meijering uit Klijndijk met een groep van 80 relaties een bezoek gebracht aan Parijs en de Massey Ferguson fabriek in Beauvais.

 

Op  donderdagavond werd met de bus een lichttour gereden door Parijs  met aansluitend een gezellig Frans diner in een restaurant op Ile-Saint- Louis, een eiland in de Seine.

 

Op vrijdagochtend werden we ontvangen bij het Massey Ferguson “Technology Centre”. Hier werd een presentatie gegeven over het merk, de historie en de fabriek.

 

Vervolgens werd er een rondleiding gegeven door de fabriek. Deze begon bij de GIMA transmissie-fabriek, hier worden o.a. alle onderdelen geproduceerd voor de Dyna- 4 en Dyna- 6 transmissies. Tevens is er de assemblage tot complete transmissies. De rondleiding eindigde bij de eindcontrole van de trekkerassemblagelijn.

 

Nadat de “Franse lunch” in het fabrieksrestaurant was genuttigd, reden we naar de cabinefabriek van Massey Ferguson op ongeveer 1.5 km afstand van de trekkerfabriek. Deze cabinefabriek heeft een oppervlakte van 7.700 vierkante meter en er werken ongeveer 150 personen. Hier kunnen tot 100 cabines per dag geassembleerd worden volgens vele specificaties.

 

Er kan worden teruggekeken op een zeer interessante en vooral gezellige excursie!

 

Video van de GIMA fabriek

 

 

Video van de Massey Ferguson fabriek

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht