Afgeleverd: Kuhn GF 13012 schudder

Geplaatst op 4 juni 2018

Afgeleverd: Kuhn GF 13012 schudder

Recent afgeleverd: Kuhn GF 13012 schudder

 


Recent hebben wij vlak voor de eerste snede nog net op tijd deze oerdegelijke Kuhn GF 13012 schudder afgeleverd. De capaciteit van deze schudder met 12 roteren en een werkbreedte van 13 meter kwam goed van pas om het gras in een korte tijd te schudden voordat de loonwerker kwam.

 

 


De GF 13012 schudder beschikt over een tal van noviteiten om een goed schudbeeld, stabiele ligging en eenvoudig bedieningsgemak te realiseren. Door de compact bouw neemt de schudder minimaal ruimte in tijdens opslag. De instelling van de hoogte van de tanden kan met behulp van de draaispindel in het midden van de machine centraal versteld worden. Voor het veranderen van de schudhoek van de rotoren dient de machine uitgeheven te worden. Op deze manier kunnen de wielen versteld worden. Het in- en uitklappen gaat snel en eenvoudig volledig vanaf te trekkerstoel elektrisch- hydraulisch bediend d.m.v. de KGF 10 bedieningsterminal. 

 

 

 

Headland Lift Control (HLC)
De grote schudders zijn uitgevoerd met het HCL kopakkersysteem: eenvoudig met het hydraulisch stuurventiel; de machine gedeeltelijk inklappen en dan de greppel of sloot tussen de naastliggende percelen in enkele seconden passeren. Daarbij wordt door de grote vrije ruimte onder de rotoren voorkomen dat gras zich in deze ruimte kan vastzetten.

 

 

Ground Save Control (GSC)
De 13 rotoren van de GF 13012 passen zich net zo goed aan de bodemoneffenheden aan als twee schudders met acht rotoren of vier schudders met vier rotoren. Het exclusieve GSC (Ground Save Control) zorgt ervoor dat de schudderrotoren onafhankelijk van het draagframe vrij in verticale richting kunnen pendelen. Het gewicht van het draagframe rust tijdens het werken op de brede transportwielen. Kleine doorsnede van de rotoren voor een intensief schudwerk en daardoor een snelle droging van het gewas. De wielen van de rotoren staan zeer dicht op de tanden geplaatst. Dit vermindert onnodige gewasvervuiling en verlengd de levensduur van de tanden.

 

 

 

 

Kortom: een oerdegelijke schudder met een hoge capaciteit en minimale ruimte aan opslag.

 

 

 

 

Klik HIER voor de brochure van de Kuhn schudders, of informeer voor een passend advies en een aanbieding!

 

 

 

 

Verkoop:
Matthijs Meijering
Tel: 06 25101417

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht