Afgeleverd: Kuhn GF 10812 schudder

Geplaatst op 1 juli 2018

Afgeleverd: Kuhn GF 10812 schudder

Recent afgeleverd: Kuhn GF 10812 schudder

 

 

Afgelopen week hebben wij deze nieuwe Kuhn GF 10812 schudder afgeleverd.
Het betreft een nieuw model van Kuhn dat sinds dit jaar leverbaar is, namenlijk een 10 elements hefgedragen machine.

 De capaciteit van deze grootste hefgedragen schudder met 10 roteren en een werkbreedte van 10,80 meter is gemiddeld 10 HA/UUR. De machine neemt minimaal ruimte in beslag tijdens opslag dankzij de compacte bouw. Het comfort op de weg is uniek. Breedte en hoogte blijven binnen de klassieke afmetingen voor landbouwverkeer op de weg. (3 meter breed en respectievelijk 3,65 meter hoog). Door de geringe lengte en de grote vrije ruimte onder de rotoren kan eenvoudig een perceel opgereden worden. Het gepatenteerde koppelsysteem tussen de koppelinrichting en de balk van de machine zorgt gelijktijdig voor:- een ideale bevestiging tijdens het transport 
- een perfecte stabiliteit in de bochten en tijdens de werkzaamheden
- een goede gewichtsverdeling tussen de machine en de trekker

 

 

Met de hydraulische schuinstelling kan eenvoudig vanuit de cabine de machine schuin worden gesteld bij het schudden van perceelsranden. De stabilisatie van de schudder is super zowel op de weg als in werkstand, dit komt door de dikke stabilisatieveren.

 

 

 

Headland Lift Control (HLC)
De grote schudders zijn uitgevoerd met het HCL kopakkersysteem: eenvoudig met het hydraulisch stuurventiel; de machine gedeeltelijk inklappen en dan de greppel of sloot tussen de naastliggende percelen in enkele seconden passeren. Daarbij wordt door de grote vrije ruimte onder de rotoren voorkomen dat gras zich in deze ruimte kan vastzetten. Tevens kan deze functie worden gebruikt om de machine in zijn geheel op de wendakker eenvoudig uit te heffen en bij de volgende werkgang weer in te zetten.

 

 

 

 

 

 

Kortom: een oerdegelijke schudder met een hoge capaciteit en in verhouding tot de werkbreedte een economisch interessante investering.

 

 

 

 

Klik HIER voor de brochure van de Kuhn schudders, of informeer voor een passend advies en een aanbieding!

 

 

 

 

Verkoop:
Matthijs Meijering
Tel: 06 25101417

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht