Afgeleverd: Imants 44SX spitmachine

Geplaatst op 17 januari 2016

Afgeleverd: Imants 44SX spitmachine

Recent afgeleverd: Imants 44SX spitmachine

 

 

De machine is ontwikkeld voor de zeer lichte grondsoorten en zand. De machine is net als de andere series eenzijdig aangedreven door middel van een tandwielkast en is geschikt voor tractoren tussen de 140 en 250 Pk. De spitmachine bestaat uit een roterende spitas met 7 X 4 spitarmen met SX spitbladen waarmee de hoofdgrondbewerking gedaan wordt. De grond wordt perfect gemengd door de spitas. Achter de machine zit een verstelbare kooirol die de machine draagt en de grond weer aandrukt. Doordat de grond met een kooirol wordt aangedrukt, ontstaat er een grove kluiterige bovenlaag.  Dit is op een aantal gronden een pluspunt (denk vooral aan stuifgevoelige grondsoorten).

 

Op de 44SX wordt standaard een hefsysteem geleverd welke over de kooirol heen gaat en waar men zaaischijven aan kan monteren. Dit is een groot voordeel omdat men dan de hoofdgrondbewerking kan combineren met direct zaaien van bijvoorbeeld wintergranen.

Het is ook mogelijk om een tweede rol aan het hefsysteem te bevestigen. Deze rol kan men zelf kiezen afhankelijk van de grondsoort en toepassing.

 

De 44SX is uitgevoerd met een dubbel hydrauliek systeem waardoor het mogelijk is om onafhankelijk de druk in te stellen op de twee rollen. Hiervoor kunt u dan naar eigen omstandigheden de juiste combinatie zoeken.

De werkdiepte is te variëren van 15 tot 35 cm. De standaard werkbreedte is 3 meter en de maximale rijsnelheid is ongeveer 6 km/h afhankelijk van de omstandigheden.

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend advies!

Tel: 06 25101417

 

Tevens diverse (jong) gebruikte spitmachines leverbaar, klik   hier  voor onze occasions!

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht