Afgeleverd: Imants 38SX300H spitmachine

Geplaatst op 19 februari 2019

Afgeleverd: Imants 38SX300H spitmachine

Afgelopen week afgeleverd: Imants 38SX300H spitmachine

 


De eerste nieuwe Imants spitmachine in 2019 is afgeleverd! Het betreft een Imants 38SX300H spitmachine in standaard uitvoering, kortom een prachtige en praktische machine!


De 38SX serie combineert het spitwerk van de 37SX serie met de nieuwste technieken. De spitas wordt eenzijdig aangedreven met een zeer sterke duplex ketting. De machine is geschikt voor tractoren tot 150 pk. De 38SX voert de hoofdgrondbewerking uit door middel van de spitas. Op deze spitas zitten 7 ronsels met telkens vier spadebeugels, twee linkse en twee rechtse. Het unieke ontwerp van de Imants spadebeugels zorgt voor een goede menging, doorstroming van organisch materiaal en een egale losmaking van de grond tot de gewenste diepte.

 

Achter de spitas bevindt zich in de machine een aangedreven harkrol. De harkrol is een aangedreven rol met veertanden erop. De harkrol van de 38SX is iets vergroot (406mm) t.o.v. de 37- serie. Dit is ideaal wanneer de grond niet draagkrachtig genoeg is of wanneer er zware machines opgebouwd zijn.

 

Door het speciale ontwerp zorgt de harkrol o.a. voor een perfect aangedrukt zaaibed, een egaliserende werking en extra inwerken van organische stof in de bovenste grondlaag.
De 38SX is gebouwd voor een optimale rijsnelheid van 4.5km/u. Bij deze snelheid draait de spitmachine 900 toeren met de aftakas met een nog gunstiger brandstofverbruik tot gevolg. De capaciteit is dan ruim een hectare per uur.

 

 

Houd onze website in de gaten! Binnenkort zullen we meerdere nieuwe Imants spitmachines en Culters uit gaan leveren waaronder enkele nieuwe modellen door ons afgelopen najaar gedemonstreerd en vervolgens verkocht!

 

 

 

Komend voorjaar ook aan de gang met een nieuwe Imants (spitter of Culter)? Neem vrijblijvend contact met ons op voor eventuele last- minute mogelijkheden!

 

 

Verkoop:
Matthijs Meijering
Tel: 06 25101417

 

 

Tevens diverse (jong) gebruikte spitmachines leverbaar, klik   hier  voor onze occasions!
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht