Afgeleverd: Imants 38SX spitmachine

Geplaatst op 23 maart 2016

Afgeleverd: Imants 38SX spitmachine

Imants 38SX spitmachine met hefinrichting afgeleverd

 

 


De 38SX serie combineert het spitwerk van de 37SX serie met de nieuwste technieken. De spitas wordt eenzijdig aangedreven met een zeer sterke duplex ketting. De machine is geschikt voor tractoren tot 150 pk.

 

De 38SX voert de hoofdgrondbewerking uit door middel van de spitas. Op deze spitas zitten 7 ronsels met telkens vier spadebeugels, twee linkse en twee rechtse. Het unieke ontwerp van de Imants spadebeugels zorgt voor een goede menging, doorstroming van organisch materiaal en een egale losmaking van de grond tot de gewenste diepte.

 

Achter de spitas bevindt zich in de machine een aangedreven harkrol. De harkrol is een aangedreven rol met veertanden erop. De harkrol van de 38SX is iets vergroot (406mm). Dit is ideaal wanneer de grond niet draagkrachtig genoeg is of wanneer er zware machines opgebouwd zijn.

 

Door het speciale ontwerp zorgt de harkrol o.a. voor een perfect aangedrukt zaaibed, een egaliserende werking en extra inwerken van organische stof in de bovenste grondlaag.
De 38SX is gebouwd voor een optimale rijsnelheid van 4.5km/u. Bij deze snelheid draait de spitmachine 900 toeren met de aftakas met een nog gunstiger brandstofverbruik tot gevolg. De capaciteit is dan ruim een hectare per uur.

 

 

Op deze machine hebben wij een pneumatische zaaimachine gebouwd die wordt gebruikt voor stuifbestrijding.

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend advies!

Tel: 06 25101417

 

 

Tevens diverse (jong) gebruikte spitmachines leverbaar, klik   hier  voor onze occasions!

Terug naar het nieuwsoverzicht