Afgeleverd: Gaspardo zaaimachine & Imants spitmachine

Geplaatst op 31 januari 2019

Afgeleverd: Gaspardo zaaimachine & Imants spitmachine

Recent afgeleverd: Gaspardo pneumatische zaaimachine opgebouwd op nieuwe Imants 44WX spitmachine

 

 

 

 


Afgelopen zomer afgeleverd, maar deze prachtige combinatie willen wij u niet onthouden!
Gaspardao PA1 pneumatische zaaimachine met zaaibalk geheel opgebouwd geleverd op een eveneens nieuwe Imants 44WX spitmachine met hefinrichting en geïntegreerde woelpoten. Deze prachtige combinatie zal worden ingezet voor het zaaien van granen en groenbemesters en het klaar leggen van aardappel en bietenland.

 

 

 

1. Imants 44WX spitmachine

Spitten en woelen in 1 grondbewerkingsmachine. De 44WX is de ideale spitmachine waarmee u onder de spitdiepte de ondergrond kunt breken zonder deze te mengen. De WX machines zijn geschikt voor zand en leemgronden. Een WX spitmachine wordt gebruikt om onder de spitdiepte breuklijnen te creëren om zodoende toch voldoende lucht en water in de ondergrond te krijgen. Doordat de woelpoten in hoogte verstelbaar zijn kan men zelf bepalen tot welke diepte men wil woelen.

De woelpoten zijn uitgevoerd  met smalle beitels. Door de smalle beitels ontstaan er breuklijnen zonder ongewenste grondverplaatsing. Daarnaast ontstaat er geen versmering van de ondergrond.

Achter de spitas bevindt zich een rol van gewalste kokers 40x40 met een roldiameter van 80 cm. Over deze rol valt de hydraulische hefinrichting heen waarin de kouterbalk aagekoppeld zit.

 

 

2. Gaspardo PA1 zaaibalk met Corex zaaischijven

Deze combinatie is uitgevoerd met een zaaibalk welke over 24 zaaielementen beschikt. Hier is gekozen voor de dubbele grote Corex zaaischijven met daarachter de optionele aandrukwielen met schrapers.
De Corex dubbele zaaischijven garanderen een constant mooi zaaibeeld en maken het mogelijk om door gewasresten heen te zaaien. Tevens hebben de zaaischijven een zelfreinigend effect (schrapen elkaar schoon) en hebben ze voldoende draagkracht. De rubberen drukwielen achter de schijven drukken de grond boven het zaaigoed aan en functioneren tevens als een individuele diepteregeling per element. Achter de zaaibalk is een indekeg gemonteerd waarvan de agresiviteit d.m.v. spindels is in te stellen.

 

 

3. Gaspardo PA1 fronttank met GENIUS elektrische zaaias- aandrijving

De luxe zaaitank heeft een inhoud van circa 1100 liter is uitgevoerd met een elektrisch aangedreven zaairad. Dit betekend dat er geen stappenwiel meer nodig is wat enkele voordelen met zich mee brengt. Het elektrische zaairad krijgt voeding vanaf de trekker, en is gekoppeld met de rijsnelheid en het hefsignaal van de trekker. Dit alles kan ingesteld worden vanuit de GENIUS zaaicomputer welke in de trekker gemonteerd zit. Bij deze machine zijn 4 zaaiassen geleverd voor het zaaien van grove en fijne zaden en het doseren van kunstmest. Met deze machine is een dosering van slechts enkele kilogrammen mogelijk! Door de elektrische aandrijving is de machine met een druk op de knop af te draaien. Daarnaast is het met de "voordoseer- functie" mogelijk om ook de hoeken van de percelen in te zaaien. Leegmeldsensoren in de fronttank geven de chauffeur een melding wanneer er onvoldoende zaaigoed in de tank zit.

 

 


Meer weten over de mogelijkheden van een pneumatische zaaimachine eventueel i.c.m. een spitmachine?

 

Maak een afspraak voor een passend advies en de mogelijkheden!

 

 

 

 

Verkoop:
Matthijs Meijering
Tel: 06 25101417

 

Terug naar het nieuwsoverzicht