Afgeleverd: Gaspardo zaaimachine & Imants spitmachine

Geplaatst op 5 februari 2018

Afgeleverd: Gaspardo zaaimachine & Imants spitmachine

Recent afgeleverd: Gaspardo pneumatische zaaimachine opgebouwd op nieuwe Imants 38SX spitmachine

 

 

 

 

Begin dit jaar hebben wij deze Gaspardo PA1 pneumatische zaaimachine met zaaibalk geheel opgebouwd geleverd op eveneens een nieuwe Imants 38SX spitmachine met hefinrichting.
Deze prachtige combinatie zal worden ingezet voor het zaaien van graan en groenbemesters en het toe dienen van meststoffen en granulaten.

 

 

 

1. Imants 38SX300H spitmachine

De 38SX serie combineert het spitwerk van de 37SX serie met de nieuwste technieken. De spitas wordt eenzijdig aangedreven met een zeer sterke duplex ketting. De machine is geschikt voor tractoren tot 150 pk.
Op de spitas van deze machine zitten 7 rondsels met telkens vier spadebeugels, twee linkse en twee rechtse. Het unieke ontwerp van de Imants spadebeugels zorgt voor een goede menging, doorstroming van organisch materiaal en een egale losmaking van de grond tot de gewenste diepte.

 

Achter de spitas bevindt zich in de machine een aangedreven harkrol. De harkrol is een aangedreven rol met veertanden erop. De harkrol van de 38SX heeft een diameter van 406 mm en kan afhankelijk van de grondsoort opgebouwde machines dragen. Eventueel is de machine uit te voeren met harkrolontlasting, die zoals de naam al zegt, de harkrol iets onlast.

 

 

2. Gaspardo PA1 zaaibalk met Corex zaaischijven

Deze combinatie is uitgevoerd met een zaaibalk welke over 24 zaaielementen beschikt. Hier is gekozen voor de dubbele grote Corex zaaischijven met daarachter de optionele aandrukwielen met schrapers.
De Corex dubbele zaaischijven garanderen een constant mooi zaaibeeld en maken het mogelijk om door gewasresten heen te zaaien. Tevens hebben de zaaischijven een zelfreinigend effect (schrapen elkaar schoon) en hebben ze voldoende draagkracht. De rubberen drukwielen achter de schijven drukken de grond boven het zaaigoed aan en functioneren tevens als een individuele diepteregeling per element. Achter de zaaibalk is een indekeg gemonteerd waarvan de agresiviteit d.m.v. spindels is in te stellen.

 

 

3. Gaspardo PA1 fronttank met GENIUS elektrische zaaias- aandrijving

De luxe zaaitank heeft een inhoud van circa 1100 liter is uitgevoerd met een elektrisch aangedreven zaairad. Dit betekend dat er geen stappenwiel meer nodig is wat enkele voordelen met zich mee brengt. Het elektrische zaairad krijgt voeding vanaf de trekker, en is gekoppeld met de rijsnelheid en het hefsignaal van de trekker. Dit alles kan ingesteld worden vanuit de GENIUS zaaicomputer welke in de trekker gemonteerd zit. Bij deze machine zijn 4 zaaiassen geleverd voor het zaaien van grove en fijne zaden en het doseren van kunstmest. Met deze machine is een dosering van slechts enkele kilogrammen mogelijk! Door de elektrische aandrijving is de machine met een druk op de knop af te draaien. Daarnaast is het met de "voordoseer- functie" mogelijk om ook de hoeken van de percelen in te zaaien. Leegmeldsensoren in de fronttank geven de chauffeur een melding wanneer er onvoldoende zaaigoed in de tank zit.

 

 

4. Kunstmest- granulaat toediening voor de harkrol

Tevens is deze combinatie uitgevoerd met een extra verdeelkop met 12 uitlopen welke opgebouwd zit op de spitmachine. De uitlopen na de verdeler zijn aan ontluchters vlak voor de harkrol van de spitmachine gemonteerd. Hiermee kan de klant o.a. kunstmest, granulaat of gerst (antistuif) mee doseren.

 

 

 

 


Meer weten over de mogelijkheden van een pneumatische zaaimachine eventueel i.c.m. een spitmachine?

 

Maak een afspraak voor een passend advies en de mogelijkheden!

 

 

 

 

Verkoop:
Matthijs Meijering
Tel: 06 25101417

 

Terug naar het nieuwsoverzicht