Afgeleverd: Fella SM 310 TL-KC schijvenmaaier

Geplaatst op 17 mei 2018

Afgeleverd: Fella SM 310 TL-KC schijvenmaaier

Recent afgeleverd: Fella SM 310 TL-KC schijvenmaaier

 

 

 

Deze maaier hebben we in het begin van het voorjaar afgeleverd en zal i.c.m. een Fella frontmaaier gaan maaien. De maaier beschikt over een in het midden opgehangen maaibalk waardoor de hefarmen minder worden belast en er een goede bodemvolging wordt gerealiseerd.  Daarnaast genereerd dit een besparing in brandstof door een gelijkmatige oplegdruk. De maaiunit is optimaal beschermd door exact instelbare activeringskracht bij de bevestigingsklemmen. Door achteruitrijden klikt de maaiunit weer automatisch in de werkstand vast. De grote, ver naar voren liggende overlapping van de maaischijven zorgt voor optimaal maaien. Daarvoor worden in de FELLA-maaiunits grote maaischijven gebruikt die door hun speciale vorm het gemaaide gewas optillen - een belangrijk aspect, vooral bij zwaar, liggend materiaal. Een ander voordeel van de grote FELLA-maaischijven is de zeer goede transportwerking - ook zonder kneuzer. Dit waarborgt een optimaal afleggen van het voer en geringe voerverliezen.

 

De gestroomlijnde, aan de onderkant geprofileerde constructie met geharde glijders zorgt voor de hoogste voerkwaliteit. Ook bij de ongunstigste omstandigheden in de voeder-akkerbouw of op weiden met veel mos wordt de aarde daardoor zuiver gescheiden van het gemaaide gewas en stroomt onder de maaibalk weg. Het aandeel ruwe as in het voer wordt tot een minimum verminderd, de graszode wordt gespaard. Dankzij de geschroefde opbouw van de maaibalk- en aandrijvingscomponenten zijn montage en vervanging van losse onderdelen zeer gebruikersvriendelijk. Bovendien heeft de maaibalk door zijn duurzame olievulling en de ongecompliceerde smering zeer weinig onderhoud nodig.

 Technische gegevens Fella SM 310 TL-KC:

 

- Werkbreedte 3.00 meter
- Aantal maaischijven 6
- Tandenkneuzer
- Hydropneumatische maaibalkontlasting (Turbolift)
- Middenophanging
- Aandrijving door compacte haakse tandwieloverbrenging
- Obstakelbeveiliging
- Snelwisselsysteem op de messen

 

 

 

Ook interesse in een Fella, Kuhn of Massey Ferguson hooibouwmachine? Neem vrijblijvend contact op voor een scherpe aanbieding en levertijden!

 

 

 

Verkoop:
Matthijs Meijering
Tel: 06 25101417

 

Terug naar het nieuwsoverzicht