Afgeleverd: Fella SM 310 frontmaaier

Geplaatst op 2 mei 2017

Afgeleverd: Fella SM 310 frontmaaier

Recent hebben wij deze Fella SM 310 FP-KC frontmaaier inclusief Zuidberg fronthefinrichting en frontaftakas afgeleverd

 

 

 

 

De Fella SM 310 frontpendelbok- maaier is compact aangebouwd voor de trekker en heeft een optimale bodemvolging door de ophanging van de maaiunit in het zwaartepunt. De in het zwaartepunt opgehangen pendelas zorgt voor een optimale bodemvolging van +/- 6,5°. Een gelijkmatige oplegdruk van de maaibalk wordt ingesteld via de veerontlasting aan tractorzijde. Door de compacte aanbouw van de FP-maaiunit ligt het zwaartepunt zeer dicht bij de tractor, waardoor een geringe belasting voor tractor en machine ontstaat en slingeren ook bij vlot rijden over de weg betrouwbaar wordt verhinderd. Het symmetrische aantal maaischijven zorgt voor een gelijkmatige zwadaflegging tussen de tractorbanden zonder extra transport- of zwadgeleidetrommels.

 

 

De grote, ver naar voren liggende overlapping van de maaischijven zorgt voor optimaal maaien. Daarvoor worden in de FELLA-maaiunits grote maaischijven gebruikt die door hun speciale vorm het gemaaide gewas optillen - een belangrijk aspect, vooral bij zwaar, liggend materiaal. Een ander voordeel van de grote FELLA-maaischijven is de zeer goede transportwerking - ook zonder kneuzer. Dit waarborgt een optimaal afleggen van het voer en geringe voerverliezen.

 

 

De Massey Ferguson trekker hebben wij voorzien van een Zuidberg fronthefinrichting, frontaftakas en kettinghaken t.b.v. de maaier.

 

 Technische gegevens Fella SM 310 FP-KC:

 

- Werkbreedte 3.00 meter
- Zwadbreedte 1450 - 2200 mm
- Aantal maaischijven 6
- Messen per maaischijf 2
- Tandenkneuzer
- Gewicht ca. 954 KG

 

 

 

 

Ook interesse in een Fella, Kuhn of Massey Ferguson hooibouwmachine? Neem vrijblijvend contact op voor een scherpe aanbieding!

 

 

 

Verkoop:
Matthijs Meijering
Tel: 06 25101417

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht