38SX SERIE ZAND-LEEM - GRONDBEWERKING

 

Efficiëntie en perfectie samengevat in 1 machine! Uw grondbewerking kan nu makkelijk en snel uitgevoerd worden waardoor een hoog saldo per hectare mogelijk is. Imants heeft een spitmachine ontwikkeld die op alle vlakken de concurrentie aankan met andere soorten van grondbewerking op het zand en lichte tot leem, löss achtige grondsoorten.

De 38SX spitmachine maakt spitten voor iedereen bereikbaar.

 

Concept van de machine
Het nieuwe design van de laatste generatie spitmachines is ook toegepast op de 38SX serie.
De 38SX serie combineert het spitwerk van de 37SX serie met de nieuwste technieken.
De spitas wordt eenzijdig aangedreven met een zeer sterke duplex ketting. De machine is geschikt voor tractoren tot 150 pk.

 

De 38SX voert de hoofdgrondbewerking uit door middel van de spitas. Op deze spitas zitten 7 ronsels met telkens vier spadebeugels, twee linkse en twee rechtse. Het unieke ontwerp van de Imants spadebeugels zorgt voor een goede menging, doorstroming van organisch materiaal en een egale losmaking van de grond tot de gewenste diepte.

 

Achter de spitas bevindt zich in de machine een aangedreven harkrol. De harkrol is een aangedreven rol met veertanden erop. De harkrol van de 38SX is iets vergroot (406mm.) Dit is ideaal wanneer de grond niet draagkrachtig genoeg is of wanneer er zware machines opgebouwd zijn.

Door het speciale ontwerp zorgt de harkrol o.a. voor een perfect aangedrukt zaaibed, een egaliserende werking en extra inwerken van organische stof in de bovenste grondlaag.

 

Alle Imants spitmachines zijn aftakas aangedreven en worden in de driepunt hefinrichting gedragen. De machine zakt door middel van de hefinrichting totdat de harkrol een groot gedeelte van de machine gaat dragen. De werkdiepte wordt vervolgens door de positieregeling van de trekker ingesteld.

 

ECO SPITMACHINE

De spitmachine is ontwikkeld als ‘ ECO’ variant.

 

De 38SX is gebouwd voor een optimale rijsnelheid van 4.5km/u. Bij deze snelheid draait de spitmachine 900 toeren met de aftakas met een nog gunstiger brandstofverbruik tot gevolg.  De capaciteit is dan ruim een hectare per uur.

 

De 38SX kan echter ook als gangbare spitmachine gebruikt worden waarbij men een hogere rijsnelheid moet hanteren.

 

IMANTS 44 DPW

 

Spitmachine voor gebruik op veenkoloniale gronden.

 

Deze spitmachine is doorontwikkeld uit de IMANTS 46. Uitgangspunt is het zorgvuldig omgaan met de kwetsbare veenkoloniale grond. Hiervoor is de spitmachine voorzien van 28 verwisselbare spadebladen. De bovenbeplating van de machine is zodanig aangepast dat de grond de spit-as kan verlaten zonder ergens tegenaan gegooid te worden. De afstand van de spit-as tot de verdichtingsrol is zo groot dat de grond er niet tegenaan gegooid wordt.  

 

Als verdichtingsrol wordt een pendelend bevestigde DubbelProfielWals toegepast in plaats van een aangedreven harkrol. Door de pendelende bevestiging wordt het gewicht van de spitmachine automatisch gelijk verdeeld over de beide walsen. De chauffeur heeft hier geen omkijken naar.

 

Een belangrijk voordeel van de DubbelProfielWals is dat deze niet vol kan lopen. De vorm van de schijven zorgt er voor dat de bovenlaag van de bouwvoor goed wordt aangedrukt. Tevens wordt de onderlaag van de bouwvoor aangedrukt, zodat een goede aansluiting met de ondergrond wordt verkregen. 

 

De machine is standaard uitgevoerd met vier woelerhulzen zodat optioneel vier woelers met verwisselbare slijtdelen bevestigd kunnen worden. Deze woelers kunnen ook lager dan de spitdiepte werken.

 

Samenvattend:

 

  • Zorgvuldig spitten zonder elk kluitje fijn te maken, verstuiving voorkomen.
  • Stevig aandrukken van de grond, zowel bovenin als onderin de bouwvoor.
  • Een compacte bouw van de machine.
  • Eenvoudige bediening, de chauffeur hoeft alleen de spitdiepte in te stellen met de positieregeling van de trekker.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mechanisatiebedrijf Meijering

 

Demonstratie op aanvraag mogelijk