38SX SERIE ZAND-LEEM - GRONDBEWERKING

 

Efficiëntie en perfectie samengevat in 1 machine! Uw grondbewerking kan nu makkelijk en snel uitgevoerd worden waardoor een hoog saldo per hectare mogelijk is. Imants heeft een spitmachine ontwikkeld die op alle vlakken de concurrentie aankan met andere soorten van grondbewerking op het zand en lichte tot leem, löss achtige grondsoorten.

De 38SX spitmachine maakt spitten voor iedereen bereikbaar.

 

Concept van de machine
Het nieuwe design van de laatste generatie spitmachines is ook toegepast op de 38SX serie.
De 38SX serie combineert het spitwerk van de 37SX serie met de nieuwste technieken.
De spitas wordt eenzijdig aangedreven met een zeer sterke duplex ketting. De machine is geschikt voor tractoren tot 150 pk.

 

De 38SX voert de hoofdgrondbewerking uit door middel van de spitas. Op deze spitas zitten 7 ronsels met telkens vier spadebeugels, twee linkse en twee rechtse. Het unieke ontwerp van de Imants spadebeugels zorgt voor een goede menging, doorstroming van organisch materiaal en een egale losmaking van de grond tot de gewenste diepte.

 

Achter de spitas bevindt zich in de machine een aangedreven harkrol. De harkrol is een aangedreven rol met veertanden erop. De harkrol van de 38SX is iets vergroot (406mm.) Dit is ideaal wanneer de grond niet draagkrachtig genoeg is of wanneer er zware machines opgebouwd zijn.

Door het speciale ontwerp zorgt de harkrol o.a. voor een perfect aangedrukt zaaibed, een egaliserende werking en extra inwerken van organische stof in de bovenste grondlaag.

 

Alle Imants spitmachines zijn aftakas aangedreven en worden in de driepunt hefinrichting gedragen. De machine zakt door middel van de hefinrichting totdat de harkrol een groot gedeelte van de machine gaat dragen. De werkdiepte wordt vervolgens door de positieregeling van de trekker ingesteld.

 

ECO SPITMACHINE

De spitmachine is ontwikkeld als ‘ ECO’ variant.

 

De 38SX is gebouwd voor een optimale rijsnelheid van 4.5km/u. Bij deze snelheid draait de spitmachine 900 toeren met de aftakas met een nog gunstiger brandstofverbruik tot gevolg.  De capaciteit is dan ruim een hectare per uur.

 

De 38SX kan echter ook als gangbare spitmachine gebruikt worden waarbij men een hogere rijsnelheid moet hanteren.